Profesjonelle Teknikere

Tilkomstteknikere er en levedyktig metode for å arbeide sikkert på høyde eller i vanskelig å komme seg til områder. Rekreasjons abseilstrategier har blitt tilpasset og opprettet etter en tid for å gi trygge arbeidsrammer som for tiden brukes til mekanisk, utvikling og støtteformål over et utvalg av ventures og deler.


Forskjellige tilknytninger og sosiale ordrer har blitt laget for å skape (og hvor tenkelig administrere) sikre modeller av tau kommer til drift, to av de mest kjente om hvilke er Industrial Rope Access Trade Association (IRATA), og Society of Professional Rope Access Technicians (brislingen). Begge er generelt oppfattet globalt, til tross for at SPRAT antas å være mest gjennomgripende gjennom hele Nord-Amerika, med IRATA som det mest overveldende hele Europa.



SPRAT karakteriserer Tilkomstteknikere som en henvisning til prosedyrer hvor tau og konsentrert utstyr benyttes som de viktigste metodene for å gi tilgang og støtte til arbeidere. For det meste blir det brukt to tovrammer: arbeidstovet støtter arbeideren og sikkerhetsnøpet gir ned fallsikring